Ahogyan a múlt héten, most is rájár a rúd Sebastian Vettelre Silverstone-ban. A Ferrari négyszeres világbajnokának mostani kálváriája már pénteken elkezdődött, amikor tönkrement alatta az autó, ám a technikai hiba kijavítása után sem tudott javulni a német. Vettel a 70. Évfordulós Nagydíj időmérőjén a 12. helyen végzett, és az egész kvalifikáció során több tizedmásodperccel lassabb köröket futott, mint a csapattárs Charles Leclerc.

“A múlt héthez képest nem sikerült előrelépnünk, sok dolgot kipróbáltunk az autón” – fogalmazott csalódottan a német, aki Esteban Ocon büntetése után a 11. helyről rajtolhat majd. “Hogy a pozitívumokat is nézzük, elégedett voltam a körömmel. Voltak már rosszabb köreim is életemben, melyekkel sokkal jobb helyen végeztem, úgyhogy ennek örülök” – tette hozzá.

“Mindig optimista vagyok, úgyhogy megpróbálom helyre tenni magam, amennyire csak lehetséges. Remélem, jobb nap lesz a holnapi” – tekintett előre Vettel a vasárnapi futamra.

Charles Leclerc alatt valamivel jobban ment a Ferrari, ám múlt heti silverstone-i teljesítményét nem tudta megismételni a monacói: akkor a negyedik lett az időmérőn, most azonban csak a nyolcadik rajtkockáig jutott a pilóta.