A Ferrari a tavalyi ügyeskedéseket kiiktató szigorítások miatt jelentősen gyengébb motorral vágott neki a 2020-as idénynek, amit sikerült egy nem túl jó kasztniba csomagolni, így a vörös autó valahol a középmezőny elejében van csak.

Bár Charles Leclerc két szerencsés dobogójának köszönhetően az eddigi négy forduló felén top3-as eredményt tudtak elérni, a főnök Mattia Binotto szerint a rohammunkával elkészített fejlesztéseikkel se tekinthetők egyértelmű harmadik erőnek.

„Az biztos, hogy a Mercedes és a Red Bull mögött vagyunk. A többiekkel viszont nagyon szoros” – mondta az Autosport kérdésére.

„A múlt hétvégi leszorítóerő-csomaggal nyertünk pár tizedet, de szerintem továbbra is nagyon szoros a verseny. Lesznek futamok, amikor a sűrűjében leszünk, és lesznek olyanok, amikor sikerül előttük maradnunk. Az már a mi dolgunk, sőt kötelességünk, hogy fejlesszük az autót” – folytatta.

A Ferrari jelenleg 43 pontjával a konstruktőri bajnokság 4. helyén áll, egyetlen egységgel a Racing Point előtt, 8-cal a McLaren, 35-tel a Red Bull és 103-mal(!) a Mercedes mögött.