Lewis Hamilton múlt vasárnap 87. Forma-1-es győzelmét aratta, már csak négyre van attól, hogy beérje Michael Schumacher 91-es, sokáig megdönthetetlennek hitt rekordját, ráadásul minden arra mutat, hogy a 2020-as szezon végére a világbajnoki címek terén is felér a Mercedes angolja a német legenda mellé.

A schumacheri aranykorban a Ferrari csapatfőnökeként dolgozó, az elmúlt évtizedben a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöki tisztét betöltő Jean Todt nem is tudja tiszta szívvel ünnepelni Hamilton rekorddöntéseit.

„Ha az embernek személyes kötődése van a rekordokhoz, akkor szeretné, ha örökké állnának. Másrészt persze egyetlen rekord sem áll örökké, az a sorsuk, hogy megdöntsék őket. A Mercedes és Lewis mindent bele is ad, ami elismerésre méltó. A megérdemelt sikerhez pedig csak gratulálni lehet” – mondta a francia Silverstone-ban.

Ugyan a kétezres évek első felében a Ferrari/Schumacher-dominancia is untatta az embereket, a Mercedes 2014 óta tartó, még hosszabb, még fölényesebb uralma már Todt szerint is gondot jelent:

„Elismerem a versenyképességüket, a megbízhatóságukat, a tartósságot. De a Forma-1 szempontjából, ahogy szerintem mindenki, én is szeretnék egy kicsit nagyobb kiszámíthatatlanságot, változást.”