Jelenleg Michael Schumacher a csúcstartó a világbajnoki címek számát illetően, de könnyen előfordulhat, hogy a hetedik titulusa felé tartó Lewis Hamilton akár már idén kiegyenlít a német klasszissal ebben a mutatóban. Az egykori Forma-1-es pilóta és endurance-világbajnok Mark Webber úgy véli, hogy kettejük közül a brit a jobb.

„Lewist többre tartom Michaelnél, mert komplettebb versenyző” – mondta az ausztrál a Press Associationnek. „Nem akarom alábecsülni Michael eredményeit, hiszen mégiscsak két nagyágyút hasonlítunk össze. Michael megreformálta a sportban a versenyzők fizikumát és a hozzáállást tekintetbe véve. Úttörő volt ezen a téren. Egyes rekordjai azonban megkérdőjelezhetőek, tekintve, hogy azokat sokszor hogyan hozta össze.”

„Lewis viszont nagyon pontos, és gyengébb autókban is vitt már véghez különleges dolgokat. Akkor igazán félelmetes, ha megérzi a győzelem szagát.”

F1: Ezért tartja többre Hamiltont Schumachernél a világbajnok 1

Hamilton már 14. szezonját futja idén az F1-ben, és idáig mindegyik idényében nyert legalább egy versenyt, függetlenül attól, milyen autó volt alatta. Egyenletes teljesítményéről is ódákat zengett a Minardit, a Jaguart, a Williamst és a Red Bullt is megjárt kilencszeres nagydíjgyőztes.

„Hosszú pályafutást járt már be Lewis, ez pedig annak a jele, hogy valóban nagy bajnok. Amikor a teljesítménye 10-ből 8 pontot ér, már akkor is különleges, de amikor 10-ből 10-et, és emellett rendkívül sikerre éhes, akkor nehéz igazán legyőzni.”

Futamgyőzelmek tekintetében is beérheti még idén Schumachert a Mercedes világbajnoka, jelenleg 86-nál jár, míg a német 91-ig jutott 2012 végéig tartó karrierje során. Ha idén nem történne meg a hatalomátvétel ezen a téren, a későbbiekben ez szinte biztosan össze fog jönni, főleg úgy, hogy Hamilton épp a hétvégén tett utalást arra, hogy további három évig maradhat a bajnokságban.