Lewis Hamilton mercedeses szerződése lejár, és ha 2020 végén 35 évesen, hétszeres világbajnokként vonulna vissza, akkor is a Forma-1 egyik, ha nem legnagyobb pilótájaként tartanák számon, de a hétvégi Brit Nagydíj csütörtöki sajtónapján elmondottak alapján arrébb lesz még a búcsú.

„Hogy meddig is maradok még, egyelőre kérdés. De úgy gondolom, hogy a koronavírus miatti izoláció, az idény első felének törlése, azzal együtt, hogy sok szempontból negatív volt, bizonyos értelemben sok erőt, energiát is adott arra, hogy más dolgokra koncentráljunk. Egy kicsit lehetett szusszanni, a szünet újult erőt adott, hogy egy kicsit tovább maradhassak” – nyilatkozta.

„Ha rajtam múlna, szeretnék örökké a mostani szinten teljesíteni, de eljön az a pont, amikor fizikailag és mentálisan is romlani kezdünk, nem tudom, hogy nálam mikor lesz ez, de nem hiszem, hogy a közeljövőben, azaz a következő két-három évben.”

„Szóval a belátható jövőben még biztosan itt leszek, főleg, hogy jelenleg nincs is más versenyző az enyémhez hasonló háttérrel (értsd: színes bőrű – a szerk.), a szintén szempont számomra.”

„De ki akarom érdemelni a helyemet, minden évben úgy vagyok vele, hogy pusztán a világbajnoki címek miatt nem garantált a helyem, mindig meg kell dolgozni érte. Szóval a célom az, hogy a lehető legtovább jól teljesítsek, és legalább három évig még itt képzelem el magam” – szögezte le a Mercedes versenyzője.