Lemosta a pályáról a komplett Forma-1-es mezőnyt a Mercedes a Brit Nagydíj kvalifikációján, amit mi sem mutat jobban, minthogy még a harmadik helyezett Max Verstappen is több mint egy másodperccel maradt el a rajtelső Lewis Hamilton idejétől.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff rendkívül elégedetten nyugtázta, hogy Hamilton és Valtteri Bottas ekkora fölénnyel bérelték ki az első sort.

„Nagyon örülünk annak, hogy ilyen teljesítményre voltunk képesek” – kezdte gondolatait a csapat Twitter-oldalán. „Ma mindkét autónk egy teljesen másik ligában játszott. Ritkán látunk ilyet, ezért azt hiszem, nem szereztünk ma új barátokat.”


„A mai nap kapcsán nincs mire panaszkodnunk, nagyon jól sikerült” – folytatta mondandóját, immár a német Sky Sports stábjának. „Egy másodperccel voltunk mindenki más előtt, azt hiszem, tudtunk alkalmazkodni a körülményekhez. Hűvösebb van ma, mint tegnap, ezért lett nagyobb az előnyünk.”

Az első kanyarokat túl kell élni

Mercedes: Nem szereztünk ma új barátokat 3

Habár az eddigiek során nem igazán kellett tartani a Hamilton-Bottas ütközetektől, Wolff mégis aggodalmát fejezte ki: szerinte a Brit Nagydíjon kulcsfontosságú lesz, hogy a két versenyző szót értsen egymással a rajt utáni métereken. „A két srácnak rendben kell átmennie az első kanyarokon, aztán meglátjuk, mi lesz” – adott hangot félelmének.

„Teljesen más egyébként a mai nap, mint a tegnapi, hiszen, mint azt már mondtam, sokkal jobb az autónk, ha hűvös az idő. Így a gonosz szörnyecskék mindig velünk vannak, ha a megbízhatóságról van szó, aminek szintén a helyén kell lennie holnap, amennyire csak lehetséges” – utalt arra a csapatvezető, hogy még a technika ördöge is beleszólhat a Mercedes látszólag simának tűnő diadalmenetébe.