A Ferrari katasztrofálisan kezdte a 2020-as idényt, amellett, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szigorításai miatt a minden bizonnyal szabálytalan tavaly motor után az idén már a mezőny leggyengébb erőforrásával rendelkeznek, sikerült egy teljesen félretervezett kasztnival is előállni.

Az már csak a hab a tortán, hogy a középmezőnyös teljesítményt sem sikerült eredményre váltani múlt vasárnap, hiszen az új kedvenc, Charles Leclerc az első körben kiütötte csapattársát, Sebastian Vettelt és önmagát is, amit ráadásul szó nélkül hagyott a csapatfőnök.

A Scuderiát tavaly óta irányító Mattia Binotto már 2019-ben is bőven kapott kritikát, de a fentiek miatt immár a Ferrari legfelesőbb vezetésének bizalma is megrendülhetett benne.

A Corriere della Sera úgy tudja, John Elkann elnök és Louis Camilleri vezérigazgató kész „drasztikus lépéseket tenni”, ha nem lesz szinte azonnali javulás, állítólag már Binotto utódját is kinézték a Ferrari F1-en kívüli motorsport-tevékenységeit irányító Antonello Coletta személyében.

Ahogy várható volt, az olasz sajtó is támogatná a főnökcserét, a Gazzetta dello Sport például így írt a hétvége után: „Ha a hozzávalókkal nincs gond, akkor nyilván a séf nem tud főzni.”

A német RTL szerint azért nem eszik ilyen forrón a kását, ők úgy tudják, Binotto a szezon végéig biztosan marad, cserére csak télen kerülhet sor.