Rémálomszerűen alakult a Ferrari számára a Stájer Nagydíj: nem elég, hogy mindkét autó versenyképtelen volt az esős időmérőn, a futam már a harmadik kanyarban befejeződött a csapat számára. Charles Leclerc teljesen reménytelen helyzetben vetődött be csapattársa, Sebastian Vettel mellé, az ütközés miatt mindkét autó feladta a futamot.

Pedig a Ferrari számára fontos lett volna az adatgyűjtés. Már a második spielbergi hétvégén bemutatkozott néhány, a Magyar Nagydíjra szánt fejlesztés, így értékes adatokhoz juthatott volna a csapat a két csomag összehasonlításából.

A Ferrari egykori technikai főnöke, Ross Brawn szerint ezt a hétvégét sürgősen el kell felejtenie a csapatnak. “Csapatfőnökként soha nem akarsz ilyesmit látni, de ez most még jobban fog fájni a Ferrarinak a fejlesztési csomag miatt” – fogalmazott a Forma-1 jelenlegi sportigazgatója.

“A Leclerc és Vettel közötti ütközés még az esélyét is elvette annak, hogy kielemezhessék a rohammunkában elkészített aerodinamikai csomag hatásait.”

“Nagyon jó, hogy Charles elismerte a felelősségét a balesetért, de ez nem segít. A Ferrari egyik legnagyobb problémája, hogy a sajtó árgus szemekkel les mindent, ami a csapatnál történik, különösen Olaszországban.”

“Saját tapasztalatból beszélek, amikor azt mondom, hogy a sajtó nyomása nagyon intenzív tud lenni Olaszországban. Gondoskodnod kell arról is, hogy ez ne jusson el a srácokhoz.”

“A vezetőségnek kell megbirkóznia ezzel, de nem fog egyik napról a másikra változni a helyzet. Hosszú út áll a Ferrari előtt.”

“Először is rá kellene jönniük, méghozzá nagyon gyorsan, hogy van-e valamilyen alapvető probléma az autóval, mert az világosan látható, hogy a tempójuk nagyon elmarad az élmezőnyétől.”

Több szakértő, köztük David Coulthard is azon a véleményen van, hogy a konstruktőri bajnokság ötödik helyén álló Ferrarinak már most dobnia kellene az idei szezont, hogy minél jobban felkészülhessen 2021-re.