Bár a Ferrari versenyképtelenségét és a csapaton belüli rossz hangulatot látva számos szurkoló, sőt korábbi F1-es szereplő, szakértő is úgy véli, Sebastian Vettel jobban tenné, ha már év közben elhagyná a Scuderiát, a négyszeres világbajnok tisztázta, hogy nem készül ilyesmire.

„Nem, alig hiszem” – mondta, amikor arról kérdezték, lehetséges-e a korai kiszállása. „Nem fogok megfutamodni. Úgy gondolom, bizonyítanom kell, legfőképp önmagamnak. Ezért vagyok itt. És persze a csapatban is ott vannak a srácok, akiktől annyit kaptam az elmúlt évek során, szóval a tisztelet jegyében én is szeretném viszonozni a támogatást, szeretném méltón befejezni, szóval eszembe sem jut a megfutamodás.”

A hangulat persze minden bizonnyal fagyos és feszült, főleg, miután a múlt vasárnapi Stájer Nagydíjon épp Charles Leclerc ütötte ki mindkettejüket már az első körben, ráadásul a főnök, Mattia Binotto a teljesen egyértelmű esetben is csak elmaszatolta a felelősséget.

„Rendben van a dolog, mindketten elég érettek vagyunk már, továbblépünk” – mondta az incidensről Vettel. „Nyilván mindkettőn számára pocsék hétvége volt ez, amúgy is húzós volt, a kettős kiesés pedig elkeserítő.”

„De alapvetően mindig optimista vagyok, a jó hír pedig az, hogy a héten máris újabb futam jön, így nem kell sokat várni, hogy újra autóba ülhessek. Meglátjuk, remélhetőleg Magyarországon jobban alakulnak a dolgok!”

„Néha megtörténik az ilyesmi. Keserű volt ez mindkettőnk számára, nincs mit szépíteni. De senki nem így akarta, és az egész csapat megszenvedte a dolgot. De nem szabad túlságosan elkeserednünk, mert úgy felállni is nehezebb.”