Két újabb versenyhelyszínnel bővült a 2020-as Forma-1-es versenynaptár pénteken: Mugellóban szeptember 13-án, Szocsiban pedig szeptember 27-én rendeznek nagydíjat. A közeljövőben minden bizonnyal számíthatunk még néhány pálya bejelentésre, ám az amerikai kontinensre idén valószínűleg nem látogat el a száguldó cirkusz mezőnye.

Ennek ellenkezőjében bízik azonban João Doria, São Paulo kormányzója. “A pálya felkészült a Forma-1 fogadására, természetesen az egészségügyi protokollok betartása mellett” – mondta. “A szervezők tudják, hogy be kell tartaniuk a helyi előírásokat, bárhol is legyenek” – tette hozzá.

A brazíliai helyzetet elnézve azonban kétséges a verseny megrendezése. Az Egyesült Államok mellett a dél-amerikai országban haltak meg a legtöbben a vírus miatt, mely még mindig tombol és aktívan fertőz – a napokban a brazil elnök, Jair Bolsonaro is bejelentette, hogy koronavírusos.

Brazília jelezte, készen áll az F1-re 2

Felipe Massa 2017-es visszavonulása óta nem volt brazil versenyző az F1-ben

São Paulo kormányzóját valószínűleg inkább Interlagos lejáró szerződése motiválja: a hosszabbítás kétséges, ugyanis az 1990 óta a Brazil Nagydíjnak otthonául szolgáló versenypályának konkurense akadt Rio de Janeiróban. “Folyamatosan beszélünk a Liberty Mediával a szerződésünk lehetséges megújításáról. A pálya, melyet a világ öt legjobbja között tartanak számon, itt van és készen áll” – mondta Doria.