A Forma-1 vezetése pénteken bejelentette, hogy az eddig nyolc mellé két újabb futamot vettek fel a 2020-as versenynaptárba, a monzai Olasz Nagydíj után egy héttel a Ferrari pályáján, Mugellóban folytatódik a verseny, majd szeptember végén, az eredeti időpontjában megrendezik a szocsi Orosz Nagydíjat is.

Az újraszervezett naptárban az első nyolc futam a koronavírus-fertőzésveszély miatt mind zárt kapus volt, így sokáig úgy tűnt, hogy épp emiatt Szocsinak esélye sem lesz a bekerülésre, ugyanis az ottani szervezők végig ragaszkodtak a helyszíni nézőkhöz, de úgy látszik, sikerült erről megegyezni.

Az orosz versenyszervezők tisztázták, hogy ők várják a pályára a szurkolókat.

„Hihetetlen fesztivál lesz ez a lehető legszélesebb közönség számára. A jegyeladások jó szinten vannak tavalyhoz képest, bízunk benne, hogy az idei nehézségek nem jelentenek majd akadályt a motorsportrajongók számára. Akkurátusan készülünk, hogy biztonságos körülmények között fogadhassuk a nézőket, mindenkit várunk az Olimpiai Parkba!” – idézte a főszervező Alekszej Tyitovot a rendező cég, a Roszgonki által kiadott közlemény.