Ha minden jól megy, jó három hét múlva végre megkezdődik a 2020-as Forma-1-es idény az Osztrák Nagydíjjal.

Akik tehetik, igyekeznek teszttel melegíteni a hosszú kényszerszünet után – a Mercedes kedden és szerdán körözött a 2018-as autóval Silverstone-ban, hamarosan pedig a Ferrari is hasonlóan tesz majd feltehetően a fioranói házi pályájukon.

Az idei évre a 2019-es bajnoki Mercedes klónját megépítő, jó kilátásokkal kezdő Racing Point sem akar lemaradni, híradások szerint a brit középcsapat szintén Silverstone-ban tart majd tesztnapot, pontosabban a szabályokban lehetővé tett két forgatási napból (aktuális autó, legfeljebb 100 km-es táv a Pirelli igen kemény keverékű demógumijain) a másodikat használja majd fel arra, hogy formába jöjjenek.

Úgy tudni, a június 17-i, azaz jövő szerdai teszten csak az egyik versenyző, a tulajdonos fia, Lance Stroll vezet, a veterán Sergio Perez nem ül autóba.

Érthető, hogy a Racing Point ennyire készül a kezdésre, hiszen az idei autó igen versenyképesen szerepelt a téli tesztelésen, ráadásul az eddig bejelentett naptár állomásai is fekhetnek majd nekik, igyekeznek a maximumot kihozni a lehetőségeikből.

„Úgy gondolom, hogy az első pár pálya jó lehet nekünk, még a Hungaroring és Silverstone is fekhet. Aztán visszatérünk Barcelonába, a téli teszten ott is egész jók voltunk. A menetrend biztató számunkra, kíváncsian várjuk, hogy megy majd az autó, megtaláljuk-e az ideális beállításokat” – idézte a csapatfőnök Otmar Szafnauert a Motorsport.com.

A Racing Point fő riválisai közül a Renault tesztelési terveiről egyelőre semmit sem tudni, míg a McLaren biztosan nem küld pályára autót, ugyanis a motorpartner Renault nem ad plusz erőforrást, amiért 2021-ben a Mercedes motorjaira vált a wokingi alakulat.

A Red Bull is motorgondok miatt hagyhatja ki a tesztelést, hiszen a szabályok alapján szabadon használható 2018-as modellben még a Renault motorja dolgozott, ám 2018 végén többéves hidegháború, viszálykodás után elváltak egymástól, azóta a Hondával dolgoznak.

Más kérdés, hogy a Toro Rosso 2018-as autóját már a Honda motorja hajtotta, így ha egyszerűen a vezetés, valamint a garázsbeli és bokszutcai munka gyakorlása a cél, azt bevethetnék.

Kövess minket a Facebook-on!