A Brit Nagydíj rendre a Forma-1-es naptár leglátogatottabb versenye, így egészen furcsa lesz, hogy idén üres, néma lelátók előtt köröznek majd az autók Silverstone-ban, ráadásul két hétvégén.

A szervezők szeretnének legalább részben visszahozni valamit a hangulatból a zárt kapus futamokon, ezért fontolgatják, hogy a német Bundesliga meccseihez hasonlóan kartonpapírból készült nézőkkel töltsék meg a pálya környékét (nyitóképünkön).

„Sok mindent megvizsgáltunk, egyértelműen nem vagyunk híján az érdekes ötleteknek, nyomdaipari cégek is bejelentkeztek már azzal, hogy lemásolnák a Bundesliga kartonközönségét, ami nagyszerű elképzelés, én benne lennék” – nyilatkozta a BBC Radio 5 Live-nak a silverstone-i főnök, Stuart Pringle.

„A szórakoztatóiparban dolgozunk, így szeretnénk megőrizni a kapcsolatot a közönséggel. A lehető leginkább szeretnénk őket bevonni. És ma, a digitális korban ez jóval könnyebb is, mint régen. Nagyon sok mindennel készülünk a weboldalunkon, a közösségi médiás csaptornáinkon. És ha lehetőség van arra, hogy valahogyan gyakorlati formában is bevonjuk őket, akár kivetítőkön, akár kartonközönség képében, azt is mindenképp megfontoljuk. Minden lehetőséget vizsgálunk” – folytatta.

Silverstone az újjászervezett versenynaptár harmadik helyszíne lesz, az ausztriai két futam és a hungaroringi Magyar Nagydíj után a negyedik és ötödik fordulót rendezik ott augusztus első és második hétvégéjén Brit Nagydíj és 70. Évfordulós Nagydíj néven.

Kövess minket a Facebook-on!