A globális koronavírus-járvány, annak gazdasági hatásai az autóiparon keresztül közvetetten, de közvetlenül is komolyan érintik a Forma-1-et, a kisebb alakulatoknál a túlélés a rövid- és középtávú cél, de a nagyoknál is komoly megszorítások jönnek.

A hatszoros világbajnok címvédő, Lewis Hamilton egyelőre még nem hosszabbított szerződést a Mercedesszel, de a schumacheri hetes rekord beérésére készülő angol állítólag a korábbinál is magasabb fizetést, 50 millió eurót – vagy dollárt, az F1-ben sosem tiszta, miben számolnak, ki mit hallott – szeretne a stuttgarti gyártótól.

A Forma-1 volt ura, Bernie Ecclestone szerint az új körülmények között ez elérhetetlen álom marad Hamilton számára:

„Lewis inkább ne kockáztasson a nagy pénzért. Sosem fog már évi 50 millió eurót keresni. Minden versenyző komoly fizetéscsökkentésre számíthat, vége az arany időknek” – nyilatkozta a svájci Blicknek.

A 89 éves angol egyébként brazíliai birtoka helyett Svájcban is tartózkodik most, ugyanis felesége hazájában „teljes a káosz” a koronavírus miatt.

„A legrosszabb az egészben, hogy senki sem tudja, mit kéne tenni. Bolsonarónak (elnök) se hatalma, se terve” – vázolta a helyzetet, ami a Brazil Nagydíj idei megrendezését illetően sem túl biztató.

Bár Svájcból egy ugrás lenne a július eleji ausztriai Forma-1-es szezonnyitó, Ecclestone nem lesz ott, ugyanis várandós feleségét akkorra írták ki:

„Az ausztriai verseny pont a nejem szülési időpontjára esik, máskülönben elmentem volna Spielbergbe a móka kedvéért.”

Kövess minket a Facebook-on!