A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff a tavaly késő ősszel azt mondta, az újabb bajnoki sikerrel zárult szezon után mindenki elvonul, az ünnepek alatt kipiheni magát, majd a téli tesztelés kezdete után, amikor újra együtt lesz a csapat, beszélnek Lewis Hamilton idén lejáró szerződésének meghosszabbításáról.

Az azóta eltelt időben ilyen-olyan források nem egyszer már tényként beszéltek a hatszoros világbajnok új szerződésének feltételeiről, pénzösszegekről, esetleg a megegyezést akadályozó tényezőkről, de Wolff egy friss megszólalásban leszögezte, hogy eddig egyáltalán nem foglalkoztak a témával, és egy darabig még nem is fognak.

„A házi karantén alatt nem találkoztunk. A világ különböző részein tartózkodtunk. Tartottuk a kapcsolatot, de a szerződésen egyáltalán nem dolgoztunk” – magyarázta az osztrák.

„Megvan köztünk a kölcsönös bizalom. Régóta együtt vagyunk már, és soha nem fordult elő, hogy elő kellett venni a szerződést, hogy megnézzük, mi is szerepel benne, ugyanis nagyon természetesen alakul minden.”

„Szóval majd amikor újraindul a versenyzés és újra együtt leszünk, előbányásszuk a szerződést is, megnézzük az időkereteket, a számokat, a kötelezettségeket, aztán remélhetőleg gyorsan össze is hozunk valamit!” – folytatta.

A Mercedes minden bizonnyal megtartja majd Hamiltont, de a másik ülés sorsa egyelőre nyitottnak látszik: Wolff elégedett Valtteri Bottasszal, de a Williamsnél ülő neveltjükre, George Russellre is gondolnia kell, ahogy a Ferraritól távozó, szabad préda Sebastian Vettel esetleges igazolását is mérlegelnie kell.

Kövess minket a Facebook-on!