A Forma-1 tervei szerint júliusban Ausztriában indulna majd a 2020-as szezon, a Red Bull Ringen tartott két futam után pedig Silverstone lenne a második helyszín, szintén két versennyel.

Az elmúlt két hétben ugyanakkor csiki-csuki volt a Brit Nagydíj sztorija, először arról lehetett hallani, hogy Silverstone vezetői elfogadhatatlan pénzügyi követelésekkel álltak elő, majd miután ez a kérdés rendeződött, jött az újabb akadály: az Egyesült Királyságban a koronavírus-járvány elleni küzdelem részeként júniustól 14 napos beutazási karantént vezettek be, ami nyilvánvalóan ellehetetlenítette volna a versenyrendezést.

Az F1 és a szervezők a múlt héten abban reménykedtek, hogy a száguldó cirkusz felmentést kap, de amikor a hétvégére megjelent a rendelet, semmilyen sportesemény nem szerepelt a kivételek között.

A Brit Nagydíj főszervezője, Stuart Pringle hétfőn már arról beszélt, hogy rugalmasak lesznek, akár augusztusi időpontra is nyitottak, de estére a Times arról tudósított, hogy mégis meglesz a felmentés, maga a miniszterelnök, Boris Johnson (nyitóképünkön középen) döntött úgy, hogy kár lenne elbuktatni a silverstone-i futamokat.

Az F1 működése az Egyesült Királyságban nemzetgazdasági érdek is, hiszen a széria tíz csapatából hét Angliában székel, ráadásul az alakulatok sok ezer alkalmazottja mellett a kapcsolódó ipar, a beszállítók még további ezreknek adnak munkát.

Kövess minket a Facebook-on!