A Forma-1 vezetése az elmúlt időszakban úgy tervezte, hogy a koronavírus-járvány miatt összeomlott 2020-as szezont július elején, Ausztriában indítják el dupla hétvégével, majd a Red Bull Ring után Silverstone-ban folytatódik a bajnokság.

A brit futam sorsa azonban megkérdőjeleződött, miután kiderült, hogy az Egyesült Királyságban június 1-jétől új óvintézkedéseket vezetnek be, melyek alapján az országba való beutazást követően kötelező 14 napos karanténba vonulni, mely alól a kormányzat nem kíván felmentést adni az F1 szereplőinek.

Arról már hallhattunk, hogy Silverstone alternatívájaként képbe került az eredeti 2020-as naptárból kimaradt Hockenheim, de a Motorsport.com most arról ír, hogy Magyarország, a Hungaroring is lehet a második helyszín.

A nemrég kiszivárgott új naptártervezetben a Magyar Nagydíj az eredeti, augusztus 2-i dátuma helyett a hónap közepén szerepelt, de mivel nálunk is lazítások várhatók, ráadásul földrajzilag is igen közel van a Hungaroring a Red Bull Ringhez (kicsivel több, mint 400 km), logikus lenne az itteni folytatás július második felében, akár dupla hétvégével.

A Forma-1 és a csapatok érdeke is a minél előbbi kezdés és a minél több futam, így a résztvevők szinte bármire hajlandóak, arra is, hogy akár egy egész hónapra kiutazzanak az Egyesült Királyságból, és hogy egymás után négy futamot húzzanak le.

Kövess minket a Facebook-on!