A Forma-1 vezetése úgy tervezi, hogy júliusban elindítják a 2020-as idényt. Az első helyszínnek szánt Ausztriában, és a további európai helyszíneken is zárt kapuk mögött, minimális személyzettel, egymástól elkülönített csapatokkal bonyolítják majd a hétvégéket, amelyekre amúgy is csak az igazoltan nem fertőzött személyek utazhatnak majd el.

Természetesen a fentiek ellenére is megjelenhet a koronavírus a paddockban, de míg az eredeti szezonnyitónak szánt Ausztrál Nagydíjat végül törölni kellett, miután a McLarennél találtak egy fertőzöttet, az újraindulás után nem feltétlenül ez lesz a válasz.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) orvosi főnöke, Gerard Saillant professzor azt mondja, akár tucatnyi fertőzött esetén sem kellene kilőni a hétvégét – legalábbis orvosi szempontból.

„Úgy gondolom, mostanra egészen más a helyzet, mint Melbourne-ben volt. Sokkal többet tudunk a vírusról. Nagyon sok mindent lehetséges megelőzni, sok mindennel lehet számolni. Ha akad egy pozitív eredmény, vagy akár tíz, azt is tökéletesen lehet kezelni. Orvosi szempontból nem jelent problémát, akár egy pályamunkásról, akár Lewis Hamiltonról van szó” – idézte a Sky Sports.

„Persze a sport és a média szempontjából egészen mások a következmények. Ezzel is kell számolnunk, tudnunk kell, hol a határ, ami után lehetetlen a folytatás. De úgy gondolom, pillanatnyilag ez nem valós probléma” – tette hozzá.

Az F1 az utazás előtti negatív igazolások mellett a legszigorúbb higiéniai intézkedésekkel készül majd, ráadásul a tervek szerint a hétvégéken részt vevő összes érintettet kétnaponta tesztelik majd.

Kövess minket a Facebook-on!