A Ferrarinál 2006 és 2013 között versenyző Felipe Massát karrierje elején az olasz csapat szupersztárja, Michael Schumacher a szárnyai alá vette, majd amikor egy évet csapattársakként töltöttek, jó barátság is alakult ki köztük.

Az F1-ből 2017 végén visszavonult brazil nem meglepő módon azt is tudja, mi van most a 2013 telén súlyos agysérüléssel járó síbalesetet szenvedett hétszeres világbajnokkal, igaz, a nagyközönséggel nem kívánja megosztani ezeket az információkat.

„Tudom, hogy van, vannak információim. Mindig is nagyon közel álltunk egymáshoz. A feleségével, Corinnával egy kicsit kevésbé, mert ő nem járt annyira a futamokra. De a lényeg, hogy azt mindannyian tudjuk, hogy nem könnyű a helyzet. Michael egy nehéz szakaszban van. De tartsuk tiszteletben őt és a családot, ők nem szeretnének információkat kiadni, szóval ki vagyok én, hogy megtegyem” – nyilatkozta a Fox Brasil sportműsorában a 39 éves pilóta.

„Az az álmom, minden nap azért imádkozom, hogy jobban legyen, és újra feltűnhessen a pályán, főleg, hogy már a fia is versenyez. Imádkozom, hogy egy nap valóra válhasson ez” – tette hozzá.

Massa természetesen a 21 éves Mickre gondolt, aki a Ferrari neveltjeként idén második Forma-2-es idényét kezdi majd, ha végre elindul a szezon, a végső célja pedig a Forma-1.

„Ami őt illeti, várjuk meg, hogy alakul az idénye. Fontos lesz számára ez a Forma-2-es szezon, szerintem Micknek még kell egy kis idő” – mondta róla a brazil.

Kövess minket a Facebook-on!