A Ferrari egy héttel ezelőtt jelentette be, hogy a felek közös döntése alapján nem hosszabbítják meg Sebastian Vettel 2020-ban lejáró szerződését, majd csütörtökön az is hivatalossá vált, hogy az új kedvenc, Charles Leclerc mellé a mclarentől érkező Carlos Sainzot ültetik majd.

2009 világbajnoka, Jenson Button a brit Sky Sportsnak nyilatkozva igen negatívan értékelte a Scuderia döntéseit.

„Ha Binotto (Mattia, Ferrari-csapatfőnök) azért választotta Carlost, mert úgy gondolja, hogy jó versenyző, de Charles-nak nem lesz kihívója, akkor téved. Sainz győztes típus, pont, mint az apja. A maximumot akarja kihozni ebből, világbajnok akar lenni. A rossz embert választotta, ha a csapaton belüli harmónia volt a cél” – kezdte az egykori Williams-, Benetton-, BAR-, Honda-, Brawn- és McLaren-versenyző.

Button azt sem érti, miért kellett ilyen hamar megszabadulni Vetteltől.

„Majd meglátjuk, mi lesz. Furcsa időszak ez. Hónapok óta nem láttunk Forma-1-est a pályán, nagyon szokatlan ilyenkor versenyzőket illető döntéseket hozni. Általában az idény közepe táján szokás ez, addigra már látszik, ki hogyan teljesít az adott évben. Lehet, hogy Vettel mostanra négy-öt futamot nyert volna, akkor pedig egészen más döntés is születhetett volna.”

F1: A Ferrari kapkodott, mellényúlt Sainzcal? 3

„Tavaly megmutatta, hogy mennyire gyors tud lenni, és bár voltak nehéz pillanatai, amikor Charles Leclerc nagyon jól teljesített, végül megbirkózott ezzel a mentális kihívással és visszavágott” – mutatott rá az angol, hozzátéve, hogy a 32 éves német versenyző éppen az a személy, akit bármelyik F1-es csapattulajdonos szívesen látna az egyik autójában.

„Valami van a háttérben. Nekem nagyon furcsa, ami történt, és még mindig nehéz elhinnem, hogy Sebastiant jövőre már nem látjuk a piros versenyautóban” – mondta Button.

Kövess minket a Facebook-on!