Bár a tíz Forma-1-es csapat közül hétnek Angliában van a központja, a sportág vezetésének tervei szerint júliusban Ausztriában kezdődhet el a koronavírus-világjárvány miatt elakadt 2020-as szezon, majd a Red Bull Ring után jön Silverstone.

A hét elején kétségessé vált, a Brit Nagydíj otthonában való versenyrendezés, miután a kormányzat június 1-jével életbe lépő új korlátozásokat jelentett be az Egyesült Királyságban, ráadásul arról lehetett hallani, hogy a pálya irreális pénzügyi követelésekkel állt elő.

Úgy tűnik, mostanra az utóbbi nehézségek elhárultak.

„Örömömre szolgál, hogy megerősíthetem, hogy Silverstone és a Forma-1 elvi megegyezésre jutott arról, hogy idén nyáron két zárt kapus futamot rendezünk” – jelentette be a főszervező, Stuart Pringle. „A verseny megtartásához ugyanakkor még kormányzati jóváhagyás kell, ugyanis elsődleges számunkra a vírusvédekezési előírásoknak való szigorú megfelelés és minden érintett egészsége.”

A dolgok mostani állása szerint az első két helyszín, a Red Bull Ring és Silverstone tart majd két-két futamot, majd utánuk augusztusban Barcelona vagy Hockenheim, a Hungaroring, Spa és Monza következhet.

Az F1 még nem adott ki hivatalos naptártervezetet.

Kövess minket a Facebook-on!