A Forma-1 reményei szerint a 2020-as idény július elején, Ausztriában kezdődhet el, a második helyszíne pedig Silverstone lenne.

Hétfőn aggodalmak merültek fel a brit forduló(ka)t illetően, miután kiderült, hogy az Egyesült Királyságban június 1-jétől új gyülekezési és beutazási karanténszabályokat vezetnek be, de később kiderült, hogy a Forma-1-es verseny sínen lehet a különböző kivételeknek köszönhetően.

A helyzet biztatónak tűnt, de úgy tűnik, épp az ellenkezője a helyzet: a BBC tudósítása szerint pénzügyi viták miatt végül mégis kútba eshet a verseny, Silverstone állítólag túl sokat követel.

Az F1 felajánlotta, hogy a július 19-i és 26-i, zárt kapus futamok rendezési díját elengedné, emellett állná a pálya összes rendezési költségét, sőt még az egyéb – büfék és egyéb árusok bérleti díjai és hasonlók – kieső bevételeket is kompenzálná, de Silverstone mindezeken felül még 15 millió fontot követelt a versenyek fogadásáért. A pálya a hét elejére valamennyit engedett, de továbbra is nagy szakadék tátong az ajánlat és a követelés között.

A Forma-1 vezetése nem kívánta kommentálni a BBC értesüléseit, a pálya szóvivője így nyilatkozott: „Silverstone és az F1 folytatja a megbeszéléseket, és az illetékes hatóságokkal is folyik az egyeztetés, hogy tető alá hozhassuk a zárt kapus Brit Nagydíjat.”

A BBC névtelenséget kérő forrásoktól úgy értesült, hogy a csapatokat is felháborította Silverstone kapzsisága, amit jeleztek is az F1 vezetése felé.

Úgy tudni, Silverstone elsődleges alternatívája a naptárból 2020-ra kipottyant Hockenheim, de halvány esélyesként a Forma-1-es futamot utoljára 2006-ban rendező olaszországi Imola is felmerült.

Kövess minket a Facebook-on!