Az Autosporthoz kiszivárgott a Forma-1 kísérőszériáiként futó Forma-2 és Forma-3 csapatainak a hét elején bemutatott naptártervezet, ami így értelemszerűen a 2020-as F1-es szezon terveiről is sokat elárul.

A most napvilágra került tervezet megerősíti, hogy július elején, Ausztriában indulna a világbajnokság, majd Nagy-Britanniában folytatódna. Mind a Red Bull Ringre, mind Silverstone-ba két-két futamot terveznek.

A második silverstone-i forduló a Magyar Nagydíj eredeti időpontjában lehetne, így a hungaroringi verseny csúszik, méghozzá egészen augusztus második feléig, hogy a hónap második hétvégéjére még beszorítsák Barcelonát vagy Hockenheimet.

Magyarország után tovább pörgetnék az európai szakaszt, a következő hétvégén jönne Belgium, majd szeptember elején Olaszország, a hónap második felében pedig Azerbajdzsán és Oroszország.

A naptártervezetben nagy lyuk van szeptember vége és december között, hiszen a tengerentúli helyszínekre amúgy is ritkán mennek az alsóbb kategóriák, de az F1 októberre és novemberre tervezheti a Szingapúri, a Japán, a Kínai, a Mexikói, az Amerikai és a Brazil Nagydíjat – a tavasszal elhalasztott hanoi utcai futam sorsa jó kérdés.

Az idény vége az eredeti tervekhez képes két hetet csúszna, hogy december első hétvégéjére beszúrják a Bahreini Nagydíjat, majd december 12-13-án megrendezzék a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjat.

július 4-5. és 11-12. – Ausztria
július 25-26. és augusztus 1-2. – Silverstone
augusztus 8-9. – Barcelona vagy Hockenheim
augusztus 22-23. – Magyarország
augusztus 29-30. – Belgium
szeptember 5-6. – Olaszország
szeptember 19-20. – Azerbajdzsán
szeptember 26-27. – Oroszország

december 5-6. – Bahrein
december 12-13. – Abu-Dzabi

Kövess minket a Facebook-on!