Sebastian Vettel ferraris szerződése idén kifut, és ha hihetünk a híreknek, az olasz csapat nem igazán töri magát, hogy megtartsa a németet, akinek állítólag mindössze egy évre szóló, a korábbi fizetését megharmadoló hosszabbítási ajánlatot tettek, amit a négyszeres világbajnok vissza is utasított.

Vettel utódjelöltjeiként leginkább a renault-s Daniel Ricciardót, a mclarenes Carlos Sainzot és esetleg az Alfa Romeó-s Antonio Giovinazzit emlegetik, de a németet annak idején, 2014 őszén leigazoló volt Ferrari-elnök, Luca di Montezemolo szerint nincs itt az ideje a cserének, ő megtartaná.

„Igen, mert Seb továbbra is nagyon gyors” – mondta a Ferrari-specialista szakíró Leo Turrininek.

„Nagyon tapasztalt, és szerintem nincs válságban, ami a motivációt illeti. A jelenléte Leclerc szempontjából is hasznos lenne, mert ugyan nagyon tehetséges, de a nagyszerű első év után még meg kell szilárdítania a helyzetét az élmezőnyben – idén sokkal nagyobb nyomás nehezedik majd rá” – folytatta.

F1: Kár lenne lecserélni Vettelt 1

Az olasz a koronavírus-járvány miatt jó esetben is csak rövidített formában megrendezhető 2020-as világbajnokságról is beszélt, Vettellel együtt azok közé tartozik, akik szerint a kevesebb futam nem csökkenti majd az idei cím értékét – sőt.

„Akárki is győz majd, megérdemelten lesz bajnok. Történelmi szezon lehet ez, épp a különlegessége miatt” – állította.

„Nagyon remélem, hogy hamarosan beindulhatnak a motorok, de sajnos ugyanaz a helyzet, mint a focival: csakis a biztonság garantálása mellett, zárt kapuk mögött kezdődhet a dolog. Attól tartok, jó ideig ilyen lesz a sport.”

Kövess minket a Facebook-on!