A Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko az elmúlt időszakban több, a globális koronavírus-járványt bagatellizáló nyilatkozatot is tett, most pedig újra beszélt a témáról. A 76 éves osztrák úgy véli, ő már februárban átesett a megbetegedésen.

”Február közepén csúnya megfázásom volt erős köhögéssel. 10 napig tartott, ami szokatlanul hosszú nálam. Mára szinte biztos vagyok benne, hogy a vírus volt” – mondta az F1Insider.comnak.

Tudományos bizonyosság ugyan nincs a kérdésben, de Marko úgy gondolja, ő immunitást szerzett, amit szerinte az bizonyít, hogy megbetegedés nélkül úszta meg, hogy Melbourne-be és -ből is a dubaji reptéren keresztül utazott:

„Szerintem a repülőtér az igazi gócpont, szóval ez azt mutatja, hogy idősebb emberek is túlélhetik ezt a betegséget. Az a fontos, hogy ne pánikoljunk, racionálisan kezeljük a járványt.”

Az egykori F1-pilóta azt mondja, mostanában reggel 7-től délig dolgozik, délutánonként pedig favágással lazít:

„Fittebb vagyok, mint bármikor. Az erdőben a fejemet is kitisztítom, amire szükség is van ebben az őrületben.”

Marko azt mondta, otthona, Graz „szellemvárossá” vált, a pánikvásárlás pedig megdöbbentő számára.

„Extrém korlátozások vannak érvényben Ausztriában. Grazban leállt a közösségi élet. Négy szállodámat kellett bezárnom a hozzájuk kapcsolódó kávézókkal együtt, most pedig fel kell készítenem őket arra, hogy szükségkórházakként működhessenek. De ettől még szinte mindenkiben ott van ez az egzisztenciális rettegés. Kész háborús helyzet.”