A Ferrari ügyeivel kapcsolatban általában jól informált Leo Turrini már korábban is írt arról, hogy nem a tervek szerint halad a Ferrari idei autójának fejlesztése, a nehézségekről most újabb információk érkeztek.

Ezúttal az Auto Bild Motorsport számolt be arról, hogy “megbízható forrásból” szerzett értesülések szerint valóban komoly bajok vannak a géppel.

A szaklap szerint az adatok továbbra is elmaradnak a várakozásoktól, és valamilyen alapvető hiba merült fel az aerodinamika terén, ennek okát azonban egyelőre a szimulációs specialisták és a szélcsatornában dolgozó szakemberek sem tudták felderíteni.

A Ferrari feltehetőleg azzal próbálkozik, hogy a Red Bulléhoz hasonló, rövidebb tengelytávú és meredekebb padlószögű autóval áll rajthoz. A szimulátorban Sebastian Vettel is órákat dolgozik, de egyelőre nem sikerült megfejteni a várakozásoktól elmaradó eredmények okát.

Valós vagy csak kitalált problémák ide vagy oda, a Ferrari mindenesetre tartja a február 11-re tervezett leleplezési dátumot, ezúttal ráadásul nem Maranellóban, hanem a Romolo Valli színházban mutatják be az új autót. A Facebookon élő közvetítést is tervez a Ferrari.