A Ferrari – az eddigi bejelentések, információk alapján – a mezőnyből elsőként, február 11-én mutatja majd be 2020-as Forma-1-es autóját, az egyelőre 671-es kódnevű modellt.

A kasztni nemrég sikerrel teljesítette a kötelező törésteszteket, gőzerővel folyik a munka, de úgy tűnik, nem fenékig tejfel a felkészülés.

A Ferrari-specialista szakíró-blogger, Leo Turrini értesülései szerint a 2020-as autó a szimulátoron és a szélcsatornában egyelőre nem hozza a mérnökök által várt értékeket. „De ne feledjük, van még idő” – teszi hozzá.

F1: Gond van a Ferrari új autójával? 1

Turrini az idén lejáró szerződésű Sebastian Vettelről is ír, szerinte a négyszeres világbajnok 2020 után is maradhat a Scuderiánál:

„Nem hiszem, hogy 2020 lesz Vettel utolsó éve vörösben, főleg, miután a Red Bull hosszabbított Verstappennel” – utalt arra, hogy a holland maradása miatt a Mercedesnek sem lesz igazi alternatívája Lewis Hamilton esetleges pótlására, így az angol is maradhat a helyén, az élcsapatoknál nem lesz átrendeződés.

Hozzáteszi, hogy véleménye szerint Vettel képes lesz magára találni a tavalyi küszködés után: „Vettelre a legkevésbé sincs hatással az olasz sajtó ellenségessége, egyszerűen azért, mert nagy részét nem is olvassa.”

Turrini már korábban felvetette, hogy a Sauberhez névadó szponzorként beszállt Alfa Romeo hamarosan elhagyhatja a svájci csapatot, és elképzelése mellett továbbra is kitart, úgy látja, nem vált be a dolog: „Az Alfa Romeo Forma-1-es részvétele Marchionne (a 2018-ban váratlanul elhunyt Ferrari- és FCA-elnök – a szerk.) nagy ötlete volt, de a Giulia és a Stelvio eladásai sajnos nem túl lelkesítők.”