Óvatos optimizmussal készül a 2020-as szezonra a Williams, amelynek autója már átment a kötelező törésteszteken. Nagy lépés ez egy olyan csapattól, amelynek autója tavaly el sem készült az első tesztre, amikor pedig készen lett, rögtön kiderült róla, hogy csigalassú.

Roy Nissany bemutatása alkalmából Claire Williams csapatfőnök beszélgetett kicsit az újságírókkal, és elárulta, hogy tavaly már a töréstesztekkel is meggyűlt a csapat baja.

“A siker egyik első jele számunkra, hogy teljesítettünk minden töréstesztet, amelyek közül több elsőre sikerült” – mondta Williams.

“Nem úgy, mint tavaly, amikor sok teszten elbuktunk, némelyen a hatodik kísérletre is. Ahogy most állunk, az komoly mérföldkövet jelent számunkra.”

Williams az esélyekkel kapcsolatban nem akar jósolgatni. “Néhány nagyon komoly célt tűztünk ki magunk elé a télre, elsősorban az aerodinamika körül. Az előkészületek jól mennek.”

“Előre kell lépnünk. Hiszek benne, hogy fogunk is, de még nem tudom megmondani, mennyivel, mert nem tudjuk, a riválisaink hogy állnak.”