A kétezres években az izraeli üzletember, Chanoch Nissany a magyar nemzeti formaautó-bajnokságban vitézkedett, olyan jól, hogy végül a Jordannél, majd a Minardinál is tesztlehetőséget kapott, a 2005-ös Magyar Nagydíjon az első szabadedzésen is pályára lépett az utóbbi csapatnál.

A Magyarországon élő Nissany fia, Roy is autóversenyző. A 25 éves pilóta ugyan finoman szólva sem állította fejük tetejére az alsóbb kategóriákat – 2018-ban a Forma-2-ben egyetlen pontot szerzett –, a megfelelő pénzügyi háttérnek köszönhetően mostanra az F1-ig jutott.

Az ifjabb Nissany a tavalyi év végi abu-dzabi gumiteszten vezethette a Williams autóját, az idei évre pedig teljes értékű tesztpilótai szerződést is kapott a sereghajtóvá silányult legendánál, ebben a minőségében 2020-ban három szabadedzésen is pályára lép majd.

„A szezonzáró utáni abu-dzabi teszten Roy megmutatta a képességeit, egészen lenyűgözött minket, mit tudott elérni olyan rövid idő alatt. Dolgos ember, alig várjuk a közös munkát idén!” – mondta a csapat megbízott főnöke, Claire Williams.