A Ferrarihoz 2019-re érkezett Charles Leclerc-nek Sebastian Vettel támogatását szánták feladatul az első közös évre, ám a fiatal monacói gyorsan megmutatta, hogy többre képes és többet is akar.

A szezon folyamán – nem kis részben a következetlen, logikátlan, rosszkor kiadott csapatutasításoknak köszönhetően – egyre feszültebbé és bizalmatlanabbá vált a versenyzők viszonya, a rivalizáció végül a Brazil Nagydíjon torkollott közvetlen incidensbe, egy visszatámadás során Vettel összeért Leclerc-rel, mindketten kiestek.

A csapatfőnök, Mattia Binotto állítása szerint a pilótái tisztázták egymás között a történteket, a viszonyuk jó, de azért érdekes lesz látni, hogyan is alakulnak a dolgok, főleg, hogy 2020-ra egyenlőséget hirdetett Binotto.

Leclerc: Nem fogunk újra ütközni Vettellel 1

Ami Leclerc-t illeti, azt mondja, tiszteli és nagyra tartja Vettelt, és bízik benne, hogy idén nem lesz ütközés:

„Sokat tanultam tőle, nagyon sokat. Végtelenül profi, nagyon ért a részletekhez. És emellett nagyon rendes ember is. Jól dolgoztunk együtt. Nyilván voltak bizonyos pillanatok a pályán, de mindketten tanultunk belőlük, remélhetőleg nem fordul elő újra olyasmi, mint Brazíliában.”

„Elég érettek vagyunk ahhoz, hogy az autóból kiszállva együtt tudjunk dolgozni. Sokat tanultam és még sokat tanulhatok belőle. Ahogy mondtam, nagyon érzi a részleteket, olyanokat mond a mérnököknek, amikről nem is gondoltam, hogy hasznosak lehetnek. Néha csak ülök és egy órán keresztül hallgatom, miket mond – nagyon-nagyon érdekes” – méltatta a négyszeres világbajnokot a 22 éves monacói.

Leclerc persze viszonylag könnyen beszél, miután a Ferrari a 2024-ig szóló szerződéshosszabbításával jelezte, hogy rá kívánnak építkezni a jövőben, miközben Vettel szerződése idén kifut.