A Ferrarinál tavaly két komoly változás is történt: a csapat élén az addigi technikai igazgató, Mattia Binotto váltotta Maurizio Arrivabenét, míg Sebastian Vettel mellé a mindössze második Forma-1-es évét kezdő Charles Leclerc került.

A négyszeres világbajnok és a monacói ifjonc viszonya – nem kis részben a határozatlan vagy épp rosszkor, rosszul alkalmazott csapatutasításoknak köszönhetően – hamar feszültté vált, a rivalizáció a Brazil Nagydíj záró szakaszában egy mindkettejük futamának véget vető ütközésben csúcsosodott ki.

Kívülről nézve nem ideálisak a viszonyok a Ferrarinál, de a főnök azt állítja, nagyon is jó a csapatszellem.

„Nagyon elégedett vagyok a csapatszellem erősödésével. Nagyon egységesek, összetartók vagyunk, beleértve a pilótákat is, bármit is mondjanak egyesek” – szögezte le a Ferrari magazinjának.

„A Brazil Nagydíjon történt incidenst követő kedden csörgött a telefonom, a kijelzőn pedig Seb és Charles nevét láttam, közösen hívtak. Felvették a kapcsolatot, tisztázták a dolgokat és utána felhívtak egy hármas konferenciabeszélgetésre.”

F1: Vettel és Leclerc együtt hívta a Ferrari-főnököt 1

„Nem puszta gesztusról volt szó, jól mutatta, hogy milyen egységesek vagyunk. És amúgy is, jobb, hogy Brazíliában történt az eset, mint ha ezután jönne, mert így az idei évben már jobban értjük egymást.”

Szükség is lesz a megértésre, hiszen 2020-ban is együtt marad a páros, de amíg Leclerc nyugodt lehet a helyzetét illetően, miután karácsony előtt egészen 2024-ig hosszabbítottak vele, az idén lejáró Vettel komoly nyomás alatt lehet, ugyanis a csapat tavasszal, a Spanyol Nagydíj környékén szeretné elővenni a 2021-es felállás kérdését, a négyszeres bajnoknak addig kell bizonyítania – feltéve, ha maradni akar a Ferrarinál és/vagy a Forma-1-ben.