Charles Leclerc büntetése, valamint a hamarabbi leintés miatt a hatodik és a tizedik helyen értékelték a Renault versenyzőit, Daniel Ricciardót és Nico Hülkenberget a 2019-es Forma-1-es Japán Nagydíjon. Eredményeiket azonban nem biztos, hogy megtarthatják a Racing Point fellebbezése miatt.

Sergio Perez csapata ugyanis eljárást kezdeményezett a francia istálló ellen. Véleményük szerint a Renault fékrendszere szabálytalan. Arra gyanakodnak, hogy az autókban egy, a megtett távolságon alapuló automatikus fékerőeloszlás-állító szisztémát épített ki az alakulat, ami nem felel meg az érvényben lévő szabályoknak.

A két csapat képviselőit a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) emberei meghallgatásra hívták, de mivel Japánban már későre jár, vélhetően nem ma születik döntés az ügyben. A szakembereknek szerdáig van idejük részletesen kivizsgálni az eseményeket.

Az FIA helyt adott a fellebbezésnek, és lefoglalták mindkét Renault vezérlőelektronikáját és kormányát. Ezt egy alapos kivizsgálás követi majd, mely után ismét meghallgatják a francia csapat és a Racing Point álláspontját. Az újabb találkozó oka egyébként az, hogy a sliverstone-i székhelyű istálló egy 12 oldalas dokumentummal támasztja alá igazát, és ennek átvizsgálásához idő kell.

Kövesd Facebook-oldalunkat, hogy ne maradj le a Forma-1 legfrissebb híreiről!