Könnyen hoppon maradhat Nico Hülkenberg Forma-1-es pályafutásának folytatását illetően: a német renault-s székét 2020-tól Esteban Ocon foglalja el ugyanis, míg a Haasnál marad a Grosjean-Hülkenberg páros. Még az Alfa Romeo jelenthetne egy utolsó mentsvárat az egyszeres pole pozíciósnak, ám minden jel arra mutat, hogy a Ferrari-hátszéllel rendelkező Antonio Giovinazzi megtarthatja a helyét.

A helyzet pedig az utóbbi hetekben sem változott érdemben – erről maga Hülkenberg nyilatkozott a Japán Nagydíj csütörtöki médianapján. „Továbbra sincs fejlemény. Az egész már kezd sokkal inkább egy türelemjátékra hasonlítani, egy kicsit tovább kell várni. Csak az idő tud választ adni arra a kérdésre, hogy mi fog történni.”

Úgy néz ki, hogy még nincs minden veszve a német esetében: sajtóértesülések azt állítják, hogy amennyiben nem talál magának ülést, maradhat a Renault-nál, mint tartalékversenyző. Ezt azonban sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudta az enstone-i csapat vezetője, Cyril Abiteboul.

„Ne kreáljanak szalagcímeket a válaszomból” – idézi a szavait az orosz Championat. „Még nem beszéltünk egymással erről, jelenleg erre a szezonra fókuszálunk, aztán meglátjuk. Ha az abu-dzabi szezonzáróig vagy december 31-ig nem talál semmit, még tárgyalhatunk róla.”

„De Nico nyilván nem akar 22 futamot a garázsból nézni, ahhoz egyértelműen versenyző alkat” – jegyezte meg.