Habár Sebastian Vettel be sem fejezte a Forma-1-es Orosz Nagydíjat, a verseny a Ferrarin belüli erőviszonyok szempontjából biztosan emlékezetes marad. Miután Vettel lerajtolta pole-pozícióból induló csapattársát, Charles Leclerc-t, a monacóival rádión egyeztették a helycserét.

Leclerc – rádiózása szerint – az előre megbeszélteknek megfelelően szándékosan nem védekezett a német ellen, ezzel elérve azt, hogy a második helyről induló Lewis Hamiltont megelőzve a két vörös autó az élen haladhasson.

A Ferrari a bokszfalon először úgy döntött, hogy a két pilóta cseréljen helyet és álljon vissza a rajtsorrendnek megfelelő állás, ám Vettel egyre csak fokozta a tempót. Végül nem történt meg a helycsere – legalábbis a pályán nem, azonban a bokszba a négyszeres világbajnokot épp annyival később hívták, hogy monacói csapattársa a friss gumik jelentette előnyt kihasználva elhúzott mellette.

Röviddel kerékcseréjét követően Vettel alatt megállt a technika, az MGU-K adta meg magát a német rádiózása szerint.

“Nem tudom pontosan, mi történt” – fogalmazott Vettel, amikor arról kérdezték, hogy nem lett volna jobb, ha a Ferrari hagyja őt és Leclerc-t versenyezni. “Volt egy megegyezésünk: beszéltem Charles-lal a futam előtt. Szerintem minden egyértelmű volt, de… talán nem figyeltem? Nem tudom” – szúrt oda kicsit a német csapattársának, félmosollyal az arcán.

“Beszélni fogunk még erről. Keserű ez a mai nap, ugyanis kettős győzelmet szerettünk volna aratni” – tette hozzá kiesését követően.

A német egyébként nagyon dühös volt, hiszen jó pozíciót kellett feladnia a műszaki hiba miatt. Dühösen csak ennyit mondott kiszállása után a nap versenyzője: “Hozzák vissza a k*rva V12-es motorokat!”

Kövesd Facebook-oldalunkat, hogy ne maradj le a Forma-1 legfrissebb híreiről!