Pályafutása során 82., idén pedig a kilencedik győzelmét ünnepelhette a Forma-1-es Orosz Nagydíjon Lewis Hamilton, miután Sebastian Vettel kiesése és az emiatt életbe lépő virtuális biztonsági autós fázis a Mercedes malmára hajtotta a vizet. Kettős győzelemmel tért vissza a dobogó tetejére a hungaroringi verseny után a brackley-i bajnokcsapat, Valtteri Bottas lett ugyanis a második, a dobogó legalsó fokára pedig a másik ferraris, Charles Leclerc állhatott fel.

A dobogósokkal a korábbi Forma-1-es pilóta, a 2010-es DTM-bajnok Paul di Resta készítette az interjúkat.

Lewis Hamilton, Mercedes (1.): „Hihetetlen munkát végeztek a srácok, nagyon keményen nyomták, és mindig próbáltak innovatívak lenni. Sosem adták fel, és ez engem is inspirált. Nehéz elhinni, hogy ilyen eredményekkel zártunk, mivel nehéz feladat volt tartani a lépést a Ferrarival. De nem adtuk fel, nyomtuk, az autó pedig fantasztikus volt. Mindenkinek hatalmas köszönet!”

„Őszinte leszek: próbálok nem gondolni túlságosan sokat a bajnokságra, igyekszem csak egy adott versenyre összpontosítani. Persze, kollektívan ezen dolgozunk, de a szezon előrehaladtával ez egyre nehezebb feladat lesz. Ilyen teljesítményre van szükségünk, és tudom, hogy a mai nap boldogsággal tölti el a főnökeinket. Olyan, mintha ez lenne az első győzelmem.”

Valtteri Bottas, Mercedes (2.): „Nem rossz, hogy a negyedik helyről indultam, és végül másodikként értem célba – legalábbis nekem, de a csapatnak végképp. Nyilván nem olyan, mint a győzelem, de elég jó. Remek futamom volt, főleg a második etapban. Tudtuk, hogy jó versenytempóra lesz szükségünk, és hittünk benne, hogy meg tudjuk csinálni. Az időmérős tempónkon még javítani kell, de a versenyen már rendben vagyunk.”

Charles Leclerc, Ferrari (3.): „Az eredményeket illetően legalább következetesen teljesítünk. Jó újra dobogóra állni, és kár, hogy a másik autóval nem sikerült célba érnünk. Elment a futam. A Mercedes továbbra is nagyon gyors,  úgyhogy a következő versenyeken sokat kell dolgoznunk a versenytempónkon.”

„Mindig is bízni fogok a csapatban, habár én húztam szélárnyékot a kettős siker érdekében. Amúgy nem igazán tudom, mi történt, muszáj beszélnem a csapattal, hogy többet tudjak. Nagyon gyorsak voltunk, határozottan megvolt a sebességünk ahhoz, hogy Valtteri előtt végezzünk, de nehéz helyzet volt: amint elkezdtem közeledni, minden túl akart melegedni. Azt gondolom, a biztonsági autó miatt a harmadik hely a legtöbb, amit a mai napból kihozhattunk.”