Szocsiban megtört a Ferrari három versenyen át tartó győzelmi szériája, a túlbonyolított stratégia és a csapatutasítások miatt elveszítették az olaszok a győzelmet a Mercedesszel szemben a Forma-1-es Orosz Nagydíjon: Sebastian Vettel alatt ráadásul az autó is elromlott, Charles Leclerc pedig csak a harmadik lett, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas mögött.

„Arra kértük Charles-t, hogy adjon Sebnek szélárnyékot, mert az 1-es kanyarban az első két helyen akartunk fordulni, és ez tűnt a legjobb forgatókönyvnek. A jövőben azonban talán precízebbeknek kell lennünk a versenyek előtt. Beszélni fogok velük, hogy megértsük, mi történt a rajtnál” – magyarázta a helyzetet a Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto.

„A mai nap után még agresszívabban fogunk támadni, fáj nekünk a harmadik hely, mert tudjuk, hogy ez a hibáink eredménye” – tette hozzá.

Binotto elmondta, nem voltak ellenérzései Vettellel szemben, amiért a verseny első negyedében ellenállt a csapatutasításnak. „Vettel nagyon gyors volt, aminek örültünk is. Tökéletes futamot ment, és ha nem kellett volna kiállnia, meg tudta volna tartani a második helyet” – tért ki a négyszeres világbajnokra.

„A verseny elején mondtuk, hogy a győzelemhez tökéletesnek kell lenni, mi pedig nem voltunk azok ezúttal. Bátrabbaknak kellene lennünk a teljesítmény láttán, de ma nem voltunk hibátlanok. Ahhoz, hogy nyerjünk, megbízhatóknak kell lennünk, ma nem voltunk azok. Problémánk volt az erőforrással.”

Azt is megerősítette Binotto, hogy elkerülhetetlen volt a Ferrari versenyére nézve végzetes félreállás Sebastian Vettel  részéről – az azonnali kiállás volt az egyedüli opció a további károk elkerülése végett.