Kalandos Szingapúri Nagydíja volt Antonio Giovinazzinak. Az Alfa Romeo olasz pilótája egy alkalommal még a verseny élén is állt, átírva ezzel egy érdekes statisztikai adatot.

Giovinazzi a 61 körös versenyt a tizedik helyen zárta, egy pontot szerezve ezzel. Azt azonban talán ő sem gondolta, hogy a hétvégéje még nem ért véget. A versenybírák utólagosan 10 másodperces időbüntetést osztottak ki az olasznak.

Történt ugyanis, hogy Alfa Romeójával túl közel ment ahhoz a daruskocsihoz, mely George Russell összetört Williamsét emelte ki a pályáról az első biztonsági autós periódus alatt. A versenybírák közölték ugyanis, hogy a daru láttán húzódjanak jobbra a versenyzők. Giovinazzi a büntetés indoklása szerint nem húzódott félre eléggé biztonságosan.

Az olasz hiába ment jóval lassabban, mint az érvényben lévő sebességkorlátozás, a döntéshozók veszélyes szituációként értékelték a történteket, és megbüntették őt. A megszerzett tizedik pozícióját és egy pontját nem befolyásolja a szankció.

A versenybíráknak akadt dolguk a 61 kör történései miatt: vizsgálniuk kellett Kimi Räikkönen és Danyiil Kvjat, valamint Romain Grosjean és George Russell találkozóját is. Végül egyik esetben sem büntettek meg senkit.

Kövesd Facebook-oldalunkat, hogy ne maradj le a Forma-1 legfrissebb híreiről!