A Forma-1-es Szingapúri Nagydíj utolsó negyedében talált egymásra Danyiil Kvjat és Kimi Räikkönen, ám a Toro Rossó-s előzési kísérlete balesetbe torkollott, ami a finn kiesését okozta. Kvjat törött első felfüggesztéssel még elment a célig, a 15. helyen intették le.

„Meglepődtem, mert tiszta volt a manőverem” – akadt ki Kvjat az ütközés kapcsán. „[Räikkönen – szerk.] bemozdult a féktávon, ami korábban már sokszor volt téma, és ő volt azok egyike, aki ellene volt. Ezért is lepett meg, hogy erre vetemedett. Ha védekezel, védekezel. Ha nyitva hagyod az ajtót, nyitva hagyod. Ezzel szemben ő… öngyilkosságot követett el, és engem is megpróbált megölni.”

Kvjat megjegyezte, hogy Räikkönen megmozdulásával talán csapattársát, a végül 10. helyen célba érő Antonio Giovinazzit akarta védeni, mivel nem sokkal korábban engedte el a frissebb gumikon autózó olaszt.

Összességében viszontagságos versenyt zárt az orosz, az első etapban folyamatosan visszafelé lépdelt, annyira problémát jelentett neki a gumikezelés. „Nem értem, mi miatt voltak problémáink az elején” – tért ki a versenyére Kvjat. „Valami miatt gyorsabban tönkrementek a gumijaink, mint a többiek esetében, de nem értem, miért. A második etap ennek az ellenkezője volt: nagyon jól bírták az abroncsok, folyamatosan üldözni tudtam a többieket.”

„Lehetőségem lett volna arra, hogy pontokat szerezzek, de az újraindításoknál nem volt jó, mert nem láttam túl sokat a tükreimben, ami akadályt jelentett. Aztán a Kimivel való ütközésem során az autó is megsérült, ez egy nehéz délután volt.”

A versenyirányítás már vizsgálja az esetet, mindkét érintettet behívták.