A 12. Forma-1-es Szingapúri Nagydíjat sem úszta meg a Forma-1 mezőnye biztonsági autós szakasz nélkül, a három safety car-periódus közül az elsőért egy Williams és egy Haas volt a felelős: George Russell és Romain Grosjean balesete csalogatta elő Bernd Mayländert a bokszból. A Haas bizalmát 2020-ra is kiérdemlő Grosjean kívülről támadta a 8-as kanyarban a Williams újoncát, de összeakadt a két autó, így a brit futama a falban ért véget.

„Azt mondta, hogy nem hagytam neki elég helyet, és ő már azelőtt a falban volt, hogy nekem ütközött volna. Erre azt feleltem neki, hogy nem ez volt a helyzet, az elmúlt órában volt bőven lehetőségem arra, hogy visszanézzem a felvételeket” – kritizálta élesen Grosjean hozzáállását Russell, miután a francia ezzel elrontotta a Williams 100 százalékos célba érési statisztikáját.

„Kár, hogy ezzel csak az én futamon ment gajra, az övé pedig nem” – jegyezte meg. „Emiatt valószínűleg nem is érzi azt, hogy bármit is rosszul csinált volna. Végső soron úgy gondolom, hogy egy ilyen szituációban semmit sem tudnék másképpen csinálni.”

„Romainnak lehetősége lett volna arra, hogy a kanyar csúcspontján belső ívre váltson. Fej-fej mellett voltunk, így enyém volt a belső ív, a kanyarkijáratnál előrébb voltam legalább az autó felével, ha nem a háromnegyedével. Ezen a ponton válthatott volna az ideális ívre, de nem is értem igazán, mivel próbálkozott” – zárta gondolatait a regnáló Forma-2-es bajnok.

A sajtó előtt Romain Grosjean is előadta a saját verzióját a „találkozóról”. „Egymás mellett voltunk, aztán George korán a gázra lépett, én voltam a bal oldalon, de nem volt elég helyem ahhoz, hogy még inkább balra húzódjak, mert már ott volt a fal” – mondta a haasos.

„Még látnom kell a felvételeket, de úgy gondolom, az történhetett, hogy a kanyar közepén megúszott az autójának a hátulja, hozzáért az autóm elejéhez, és így került a falba” – magyarázta tovább. „Pokoli nehéz előzni ezen a pályán, én másokkal is próbálkoztam hasonlóképpen, velük viszont működött.”

„George nyilvánvalóan nem boldog, de nem gondolom, hogy lett volna igazán lehetőségem még balra menni” – tette hozzá.

A stewardok már vizsgálják az esetet, mindkét versenyzőt beidézték meghallgatásra.