Max Verstappen az ötödik helyről, a Ferrarik és a Mercedesek mögül vághat neki a hazai versenyének tekinthető Forma-1-es Belga Nagydíjon. A Red Bull holland versenyzője az idei szezonban, különösképpen az elmúlt néhány hétvégén kiváló tempót diktált, és miközben már a mercedeses Valtteri Bottast szorongatja az összetett második helyéért, folytatná jó sorozatát Belgiumban is.

„Úgy gondolom, hogy a Ferrari pokolian gyors ezen a hétvégén, de a Mercedesekhez viszonyítva jó helyzetben vagyunk” – mondta a holland Ziggo Sport kamerái előtt az időmérő edzés után. „Gondjaink voltak a reggel folyamán, de arra számítok, hogy felvehetem a harcot velük. Ugyanakkor eddig az egész hétvégén problémák hátráltattak minket, szóval ha több motorerőre lesz szükségünk, bajban leszünk. Márpedig szükséged van az erőre, szóval kár érte.”

Verstappen csapattársa, a Red Bull-os bemutatkozó versenyére készülő Alexander Albon a 14. helyre kvalifikált, de motorbüntetése miatt eleve csak a hátsó traktusból várhatja a piros lámpák kialvását a vasárnapi versenyen.

 

Kövess minket a Facebook-on!