Kétségtelenül az év versenyét produkálta a 2019-es Forma-1-es Német Nagydíj. A futamot Max Verstappen nyerte, de ezen kívül is számtalan dolog történt a hockenheimi aszfaltcsíkon.

Valtteri Bottas biztosan keserű szájízzel fog távozni Németországból. A verseny java részében Verstappennel, valamint csapattársával, Lewis Hamiltonnal csatázott a Mercedes finnje. Miután a bokszkiállások alkalmával eléje kerülő Charles Leclerc és Hamilton is kicsúszott előle, Bottas szabadon küzdhetett volna a Red Bull-lal a győzelemért.

Ám a kerékcserék alkalmával a kiscsapatok jobban taktikáztak – élükön a Racing Point kanadaiával, Lance Stroll-lal -, és Bottas hiába próbálkozott, nem tudta magát átverekeni a sokáig harmadik helyen haladó rózsaszín autón. Végül az üldözésnek nagy csattanás lett a vége: a finn elveszítette az irányítást a Mercedes felett az 1-es kanyarban, és összetörte azt.

“Hibáztam, de a csapat azt mondta, hogy nyomjam keményebben. Úgy mentem, ahogy csak tudtam, hogy a dobogóra érjek” – árulta el kiesését követően a finn. “Egy kicsit gyorsabban hajtottam be a kanyarba, és elszabadult a kocsi hátulja.”

“Az én hibám volt. Le kellett volna nyugodnom. Talán ha nem így csinálom, akkor meglett volna a dobogó és néhány pontot szereztem volna. Fontos egységek lennének ezek” – célzott a világbajnokságra a finn, ahol továbbra is 39 pontra van Hamiltontól.

“Könnyű hibázni ilyen körülmények között. Jó lett volna hiba nélkül lehozni a versenyt, mindig ez a cél, de most így alakult. Rossz időben, a rossz kanyarban” – zárta mondanivalóját Bottas.