Kétségtelenül az év versenyét produkálta a 2019-es Forma-1-es Német Nagydíj. A futamot Max Verstappen nyerte, de ezen kívül is számtalan dolog történt a hockenheimi aszfaltcsíkon.

Ilyen volt Charles Leclerc kiesése is. A Ferrari monacói versenyzője remek tempót diktált a félig száraz, félig vizes pályán, ám amikor élre állhatott volna, kicsúszott az utolsó szektorban a sóderágyba, és onnan már csak gyalog távozhatott.

A kanyarban több kicsúszás is történt a 64 körös száguldás alatt. Az ott található bukótér eleje még aszfaltozott, ám azon megállt a víz, és az autók ezen könnyedén felúszva irányíthatatlanul sodródtak ki.

“Az egyetlen dolog, amit mondhatok, hogy az ilyen aszfalt elfogadhatatlan. Amint ráhajtottunk, azonnal veszélybe kerültünk” – mondta Leclerc. “Nem hibáztam nagyot, de egy ilyen felületen egyáltalán nem tudtam irányítani a kocsit.

Azonban a monacói elismerte, hogy egyedül ő tehet arról, hogy kicsúszott. “Nem így szeretném a hibámat másra hárítani, vállalom a felelősséget. Azonban egy ilyen aszfaltnak nincs helye Forma-1-es pályán.”

Leclerc németországi hétvégéje ezzel igen rosszul sikerült, figyelembe véve az időmérőn jelentkező problémákat is. “Nagyon rossz érzés. Kár érte, a csapatért, a rajongókért és mindenkiért, aki az autó megjavításán dolgozott” – zárta mondanivalóját a Ferrari pilótája.