Amennyiben eltekintünk a kiesésektől, utoljára a 2013-as Spanyol Nagydíjon zárt a legjobb tízen kívül Lewis Hamilton. A Mercedes brit pilótája számára jól indult, de annál katasztrofálisabban folytatódott a Forma-1-es Német Nagydíj – a verseny felénél az autóját is összetörte, a továbbiakban pedig majdnem 60 másodperces bokszkiállás, öt másodperces időbüntetés, illetve megforgás tarkította a köreit.

Így ért célba végül a 11. helyen a pole-ból indulva, a brackley-i csapat pedig nulla ponttal távozott a Hockenheimringről, ugyanis Valtteri Bottas is eldobta a W10-est az első kanyar kijáratán, a finn nem is tudott visszaállni utána a versenybe. Mindennek értelmében az egyéni bajnokság élén maradt a 39 pontos különbség Hamilton és Bottas között.

„Pocsék napot és pocsék hétvégét zártunk. Nem igazán tudok mit mondani… Valószínűleg ez volt az egyik legrosszabb napom a volánnál az utóbbi időkben. Igazság szerint fogalmam sincs, mi történt, de örülök, hogy vége. Sok verseny van még előttünk, most csak arra kell fókuszálnunk, hogy újra összeálljon a csapat” – értékelte futamát a brit.

„Nyilván az sem segített a helyzeten, hogy eltaláltam a falat, majd az, hogy a slick gumikon kellett mennem. A mai nap végkimenetelét több dolog együttesen határozta meg.”

Hozzá kell tenni viszont, hogy az eredmény még nincs kőbe vésve, ugyanis mindkét Alfa Romeo-versenyzőt vizsgálat alá vonták, vagyis akár még pontszerző is lehet Hamilton.