Úgy tűnik, ráérzett a Forma-1 ízére Antonio Giovinazzi. Az Alfa Romeo olasz versenyzője első F1-es pontját szerezte az Osztrák Nagydíjon, közvetlenül csapattársa, Kimi Räikkönen mögött zárva a versenyt.

A Ferrari pilótaprogramjában fejlődő versenyző különleges módon ünnepelte a sikert. Csapatfőnöke, Frederic Vasseur egy ollóval eredt Giovinazzi nyomába a leintést követően, hogy megszabadíthassa őt hosszú hajától. “Az ígéret szép szó…” – írta közösségi oldalán a csapat az alábbi videó mellé.

“Végre, az első pontom a szezonban” – lelkendezett az olasz a sajtónak. “Nagyon örülök, hogy mindkét autóval a legjobb tízben végeztünk. Úgy tűnik, hogy a McLaren erősebb nálunk. Ám Silverstone-ban frissítések érkeznek az autóhoz” – tekintett előre az olasz.

“A jó irányba haladunk, többet is előreléptünk, úgyhogy bízom abban, hogy közel leszünk hozzájuk. Nagyon szoros verseny volt, jó volt egy kicsit nyomás alatt tartani Kimit” – árulta el.

Giovinazzi nem érezte a nyomást csapata részéről a szezon korábbi, pont nélküli szakaszában. “Egyedül tőletek, a média irányából helyeződött rám nyomás, az olyan kérdések miatt, mint a >>Mikor szerzed meg az első pontodat?<<. Azonban nyugodt maradtam, a teljesítményem pedig versenyről versenyre javult” – mondta.