Igencsak eseménydús volt a 2019-es Forma-1-es Osztrák Nagydíj időmérője, és a versenybíráknak is akadt dolguk bőven, ugyanis számos esetben felmerült a feltartás gyanúja.

Lewis Hamilton második rajtkockáját érezhette veszélyben, ugyanis egy alkalommal Kimi Räikkönen Alfája előtt vágott át a Mercedes világbajnoka. A finn szavak nélkül is érthető módon fejezte ki nemtetszését az eset kapcsán.

Danyiil Kvjat még a kvalifikáció első szakaszában keveredett veszélyes szituációba. A Toro Rosso orosz versenyzője az utolsó kanyarokhoz közelítve találta hatalmas forgalomban magát. Az ott haladó George Russell Williamse miatt kitérő mozdulatot kellett tennie, pedig az ideje valószínűleg elég lett volna a továbbjutásra is.

A versenybírák előbb a Kvjat-Russell, majd a Hamilton-Räikkönen esetben döntöttek. Russell háromhelyes rajtbüntetés kapott. A Williams britje a 19. rajthelyet szerezte meg az időmérőn, ám a számos büntetés miatt a 16. helyig jöhetne előre, így azonban ismét a 19. rajtkocka az övé. A tavalyi F2-es bajnok emellett megszerezte pályafutása első F1-es büntetőpontját is.

Hamilton is megkapta büntetését, aki Instagramon jelentette be, hogy három hellyel hátrábbról, az ötödik helyről vághat neki a vasárnapi versenynek. Ezzel Max Verstappen, Valtteri Bottas és Lando Norris is előreléphet egy helyezést. A McLaren versenyzőjének ez lesz pályafutása legjobb rajthelye.

F1: Büntetést kapott Hamilton az időmérő után 1

Rajtbüntetése mellé Hamilton is kapott egy büntetőpontot, mely az első az elmúlt 12 hónapos periódusban.