Úgy látszik, a McLarennél a franciaországi remeklés nem az „egyszer volt Budán kutyavasár” klasszikus példája volt, mivel Lando Norris zsinórban másodjára rajtolhat Forma-1-es futamon az ötödik helyről. Igaz, az Osztrák Nagydíj időmérő edzését a hatodik helyen zárta, de Kevin Magnussen váltócsere miatti hátrasorolásának köszönhetően ő is nyert egy pozíciót.

„Csapatként elégedettek vagyunk” – nyilatkozta az időmérő után a fiatal brit. „Sikerült átmentenünk a Paul Ricard-i formánkat. Ma este még alaposan fel kell készülnöm, hogy holnap is erős lehessek.”

Norrisnak volt egy kellemetlen élménye az időmérő második szakaszában, amikor Magnussen az ő gyors körét is elrontotta kicsúszásával, de a továbbjutás így is meglett.

„Ahogyan az volt az előző hétvégén is, szeretnék kimaradni a kalamajkából. A versenytempónk ugyanis eléggé biztató, remélhetőleg elegendő ahhoz, hogy magunk mögött tartsuk a többieket. Viszont miután az egyik Ferrari is mögülünk indul, nehéz dolgunk lesz” – tette hozzá.

Norris csapattársa, Carlos Sainz eközben a Q2-ben már nem is futott érdemi mért időt, mivel motorcsere miatt egyébként is a sor végéről várhatja majd a spielbergi verseny rajtját.