A szabadedzések után a Forma-1-es Francia Nagydíj időmérő edzésén is szenvedett a Red Bull, Max Verstappen pedig úgy zárt negyedikként, hogy csak néhány ezredmásodperccel előzte meg a McLaren újoncát, Lando Norrist. Csapattársa, Pierre Gasly is mindössze a kilencedik lett.

A holland a leintés után elismerte, hogy ennél több nem volt a mai napban. Szerencséjére kapóra jött, hogy Sebastian Vettel nem tudott jó kört összerakni, és emiatt csak a hetedik a Ferrari németje.

„Önmagában nem volt tiszta a köröm, ráadásul az autóm is furcsán viselkedett” – nyilatkozta a Sky Sports kamerái előtt. „Ezt még le kell ellenőriznünk, de a lehetőségeinkből így is kihoztuk a maximumot ezzel a második sorral.”

„Az autó nagyon érzékenyen reagált a nagy szélre, volt is egy necces szituációm az első Q3-as körömön. Holnap minden tőlünk telhetőt megpróbálunk majd, de ahhoz, hogy dobogóra állhassuk, szerencsére is lesz szükségünk” – tette hozzá a fiatal holland.

Verstappen: Szerencse kell a dobogóhoz 2

Csapattársa, Pierre Gasly sem volt boldog. „Meglehetősen csalódottan érzem magam ezzel a kilencedik hellyel” – jegyezte meg az időmérő után a hazai hétvégéjét teljesítő pilóta. „Úgy vélem, nyilvánvaló, hogy több volt bennünk ennél, de ez van, innen kell harcolnunk holnap.”