Az első szabadedzésen harmadikként végző Charles Leclerc nyerte a Forma-1-es Kanadai Nagydíj második gyakorlását. A Ferrari monacóija mindössze 74 ezreddel előzte meg Sebastian Vettelt, míg a harmadik leggyorsabb kört a Mercedes volánjánál Valtteri Bottas futotta, de ő is csak szűk másfél tizedmásodperccel ment lassabban Leclerc 1:12,177-es köridejénél.

A második kilencven perces gyakorlás nagy vesztese Lewis Hamilton, aki Mercedesét komolyan odavágta a 9-es kanyar betonkorlátjának fél órával az edzés kezdete után. A brit autója első ránézésre komoly ütést kapott, a jobb hátsó felni összetört, és az erőhatások miatt akár a sebességváltója is megsérülhetett. Az első edzés győztese ezek után már nem is hagyhatta el a bokszutcát, a baleset véget vetett körözésének. Ha cserélni kell az elemet, Hamilton öt hellyel hátrébbról kezdheti a vasárnapi futamot, mint az időmérőn megszerzett rajtpozíciója.

Nem Hamilton volt az élmezőny egyetlen versenyzője, aki megizzadt a szabadedzéssen. Max Verstappen is majdnem odacsapta Red Bull-ját a Bajnokok Falánál. A hollandot éppen csapattársa, Pierre Gasly zavarta gyorskörén.

Igencsak átalakult az erősorrend a középmezőnyben is, a leggyorsabb a negyedik helyezett Carlos Sainz lett a McLarennel, mindössze három tizedmásodperccel elmaradva Leclerc legjobbjától. A spanyolt Kevin Magnussen követte a Haas-szal, míg Hamilton korai mért köre a hatodik helyre volt elég. A Red Bull versenyzői inkább a versenybeállításokra koncentráltak, Gasly és Verstappen a 12-13. helyen zárták az edzést.

A pálya sokat tisztult az első edzéshez képest, de még így is elég poros volt ahhoz, hogy a pilóták többször is elfékezzék magukat.

Az első edzésen szintén a 9-es kanyarban ütköző Antonio Giovinazzi csak igen későn, csak egy óra eltelte után hagyhatta el a bokszutcát. Az olasz pilóta Alfa Romeójában váltót cserélt csapata, végül a 18. leggyorsabb időt futotta meg.

F1: Gyors a Ferrari Kanadában, Hamilton ütközött 1

A 2019-es Forma-1-es Kanadai Nagydíj harmadik szabadedzése magyar idő szerint szombaton délután 5 órakor kezdődik, majd a program este 8-kor az időmérővel folytatódik.