Jól kapta el a rajtot Daniel Ricciardo a 2019-es Forma-1-es Monacói Nagydíjon, az ausztrálnak sikerült megelőznie az előle rajtoló Kevin Magnussent. Ám a futamot felborító biztonsági autós szakasz az ő terveinek is keresztbe tett.

Ricciardo végül a tizedik helyen ért célba, ám az előtte leintett Romain Grosjean büntetése miatt a Renault pilótáját a kilencedik helyen értékelték. “Rá kell jönnünk, mi történt. A Rascasse-nál szóltak, hogy ‘boksz’, de már nem volt időm reagálni” – árulta el a leintést követően.

“Le fogok higgadni, és megbeszéljük a csapattal, hogy mit csinálhattunk volna jobban. Megvizsgáljuk, hogy látták az eseményeket. Mindkettőnket behívtak, ezzel másoknak ajándékoztuk a pozíciókat. Kár érte, mert jól rajtoltam, Kevin volt a célpontunk. Jó eredményt is elérhettünk volna” – zárta mondanivalóját Ricciardo.

Csapattársa, Nico Hülkenberg még rosszabb eredménnyel fejezte be a versenyt, a német csak a 14. lett. “Amikor Charles nekem jött, én is defektet kaptam, és ez szerencsétlen történések sorozatát indította el” – árulta el a futam után a másik Renault-versenyző. “Ha egyszer hátra kerül ezen a pályán az ember, onnan nehéz visszakapaszkodni. Minden ellenünk dolgozott, de ha harcolunk, szerintem megfordul a szerencsénk” – tette hozzá.

Forrás: Fotó: Getty Images, PlanetF1.com