Lewis Hamilton nyerte a 2019-es Forma-1-es Monacói Nagydíjat a Ferrari németje, Sebastian Vettel és a másik Mercedesben ülő Valtteri Bottas előtt. A kockás zászló a Red Bull hollandját, Max Verstappent intette le másodikként, ám a fiatal versenyző veszélyes bokszutcai kiengedésért öt másodperces büntetést kapott, ami miatt csak a negyedik helyen rangsorolták.

F1: Hamilton nyerte az őrületes Monacói Nagydíjat 1

Részletes beszámoló a futamról:

A rajtnál nem történt baleset, ám a hátulról előretörni kívánó Charles Leclerc gondoskodott arról, hogy ne legyen unalmas a futam eleje. A Ferrari monacóija egy ambiciózus előzési kísérlet után defektet kapott, és a szétfoszló gumi szétverte a vörös autó hátulját. Leclerc emiatt fel is adta a versenyt a későbbiekben.

A pályára került törmelék miatt beküldték a biztonsági autót, ekkor az élen állók megejtették egyetlen kerékcseréjüket. Hamilton és Bottas közepes, Vettel és Verstappen pedig kemény gumikat kapott csapatától. Ekkor koccant az utóbbi két pilóta is a bokszutcában, ami miatt a holland büntetést kapott. Bottas egy körrel később újra cserélt, ekkor már keményekre, ugyanis az előző szetten defektet kapott.

A verseny ezek után arról szólt, hogy Hamilton ki tudja-e védekezni Verstappen támadásait. Három körrel a leintés előtt egyszer össze is ért a két autó, de nem történt baleset. Verstappennek nem sikerült az előzés, de végig hatalmas nyomás alatt tartotta az ötszörös világbajnokot a szemerkélő esőben.

A negyedik Verstappen mögött a leggyorsabb kört is megfutó Pierre Gasly ért be ötödikként a másik Red Bull-lal. Pontot szerzett még Carlos Sainz a McLarennel, a két Toro Rosso Danyiil Kvjattal és Alexander Albonnal, a Renault-pilóta Daniel Ricciardo és Romain Grosjean a Haas-Ferrarival.

Leclerc-en kívül mindenki befejezte a 2019-es Forma-1-es Monacói Nagydíjat.

F1: Hamilton nyerte az őrületes Monacói Nagydíjat 2

A bajnokságot Hamilton vezeti 137 ponttal, mögötte 120 ponttal áll Bottas. Vettel feljött a harmadik helyre összetettben, a német neve mellett 82 egység szerepel, míg Verstappen 78 ponttal áll hat futam után.

A verseny részletes összefoglalója itt olvasható.